Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu BOHEMÁK: Jak měla Plzeň ruce v nočníku

Sport

  19:00
PRAHA - Nedávno jsem tu psal o bozích v zelenobílých dresech. To bylo po výhře v Teplicích. Co tedy psát teď, když naši chlapci po dalším nadpozemském výkonu sestřelili Plzeň? Je to jednoduché. Zkrátka, nikdy není tak dobře, aby nemohlo být ještě lépe. A Klokani jsou toho důkazem. Plzeňské slečiny si asi začaly myslet, že výhry k nim začnou přicházet jaksi samozřejmě. Pak se probudily a ruku měly v nočníku.

Bohemians 1905 - Plzeň (domácí radost). foto: ČTK

Naši chlapci v úvodu zápasu doslova zašlapali soupeře mezi drny. Kdyby po dvaceti minutách vedla Bohemka 3:0, nikdo by se nemohl divit. Kromě hráčů ze západu Čech. Ti si asi mysleli, že když v Edenu v poklidu porazili mátožné sešívky, zvládnou to samé i s dalším vršovickým týmem. Bohemka ale opravdu není Slavia.

S postupem času se lídr tabulky konečně probral a přispěl nadprůměrné úrovni mače svým dílem, ale kromě neuznaného gólu se k ničemu nedostal. Narážel totiž do neprostupné obrany dirigované dvěma nejlepšími stopery v lize. Nikl s Lukášem čněli nad všemi, ale sami by zápas nevyhráli.

Kaufman vymazal Horvátha, Štohanzl nahrál na gól a další mohl sám přidat, na hrotu se neúnavně bili Škoda s Ibragimovem. Celou družinu držel nad vodou kapitán mezi tyčemi Sňozík. Samostatnou kapitolou je Bělorus Trubila. Jeho probuzení je pro Klokany skvělou zprávou.

Na jaře nás totiž čeká těžký úkol. V posledním kole hraném na podzim celky z naší – tedy horní – poloviny tabulky většinou nezaváhaly. Na pohárová umístění proto stále ztrácíme devět bodů. Bude to těžké, ale zvládnout se to dá.

Autor (36) zažil mistrovskou sezonu jako malý chlapec a od té doby mu není pomoci.

Autor: