Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu BOHEMÁK: 'Mercedes' Švancara v dešti jezdit neumí

Sport

  16:21
PRAHA - Připouštím, že před zápasem se Slováckem ve mně hlodaly pochybnosti. Zvládneme mač proti sebevědomým Moravanům? Zvednou se klokani po výprasku v Plzni? Uzdraví se Sňozík?

Bohemians 1905 - SK Slavia Praha (fotbalisté Bohemians) foto: ČTK

Sobotní večer mě však naplnil radostí a nadějí. Už po několika minutách bylo jasné, že "mercedes" Švancara v dešti jezdit neumí,

celoplošný klokaní presink dováděl Moravany k zoufalství, jednoduchá a rychlá hra plná pěkných narážeček dělala divákům radost.

Vše vrcholilo biliárovou akcí Bohemky: po sérii přihrávek na jeden dotek se zmatený a dezorientovaný obránce Slovácka skácel na zem, kolem něj prosvištěl Hartig a brankáře, který očekával pas před branku, překvapil milimetrově přesnou střelou na bližší tyč.

Gól srazil Moravany do kolen, ze hřiště se zcela vytratili. Klokani doslova zadupali soupeře do deštěm neúnavně zkrápěného trávníku a měli hned několik vyložených šancí k vylepšení skóre. Jaká to změna oproti nepodařenému výletu do Plzně. Jen to proměňování šancí! Fotbalový bůh a Sňozík však stáli pevně na naší straně a vyrovnání nepřipustili.

Ligová tabulka začíná vypadat podle předsezonních předpokladů. Příbram, Ústí a Hradec míří na svá rezervovaná místa a od Brna je pěkné, že jim tam dělá společnost. I Slovácko po krátké vzpouře začíná hrát to, co od něj všichni čekáme. Bohemka se usadila na osmém místě – to není špatné, ale je nejvyšší čas začít stoupat vzhůru. Vzhledem k losu dalších tří kol – v Jablonci, s Budějovicemi a v Ústí – je postup na pohárové příčky na dosah. Formu a odhodlání na to máme.

Autor (36) zažil mistrovskou a pohárovou sezonu jako malý chlapec a od té doby mu není pomoci.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...