Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu SPARŤAN: Snad skončilo období štědrosti

Sport

  15:11
PRAHA - Doby, kdy byl fotbal hrou drsných chlapů, kterým z uší trčely chomáče mužných chlupů, jsou ty tam. Úpadek začal pověstným „dlouhým vlasem“, až jsme nakonec dospěli ke gelům a náušničkám.

Viktoria Žižkov - Sparta (Přikryl) foto: ČTK

Ovšem zjemnění mravů nemá jen nezdravou zženštělou tvář, nýbrž přináší na trávníky také jisté duševní obohacení, což je jev veskrze kladný. V tomto ohledu je naše Sparta králem, neboť vyučuje tradičním ctnostem.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Těm, kteří před Vánoci oslavovali titul, se dostalo po první jarních zápasech lekce z pokory. O tom, že trpělivost také není k zahození, nás poučila páteční výhra nad Viktorkou, kdy jsme se nakonec dočkali. Tím skončilo předchozí období štědrosti, které se nebezpečně zvrhávalo do rozhazovačnosti, a snad začala éra činorodosti. Tomáš Přikryl navíc všem ukázal, že pravdomluvnost ještě nevymřela.

Zbývá ctnost přejícnosti, ale na tu bych se klidně vykašlal, protože přát vítězství někomu jinému než Spartě je zvrácené.

Autor (35) je sparťanem již od svého prenatálního věku. Proč? Protože Sparta!

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...