Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu PLZEŇÁK: Týden pravdy. Hurá na zteč!

Sport

  21:00
PRAHA - In hoc signo vinces (neboli v tomto znamení zvítězíš), děl jsem dle vzoru plzeňského znaku a stalo se. Totiž: veškeré mnou vyřčené soudy z minulého zápisníku se naplnily. Ba co víc, řada z nich ještě předčila nejodvážnější fanouškovská očekávání.

Fotbalisté Plzně slaví foto: ČTK

Takže konkrétně a popořadě. V brance už opravdu nevidím problém. Nejenže legionář z ruské fronty Marek Čech se zabydlel na postu jedničky a předvádí stabilní výkony, mužstvo si veledůležitý post "posichrovalo" i na druhé straně hřiště.

Jinak si totiž nelze vysvětlit dvě asistence gólmana Dukly Filipa Rady, který, ač v dresu soupeře, spoluzařídil naše sobotní vítězství na Julisce. Jen houšť, mám v šuplíčku schovaných ještě pár brankářských tipů, kterým by stálo za to poslat předem všimné.

Ještě předtím však "plzeňské kopačky", v přenádherném, místy až orgastickém středečním zápase v Kodani, splnily i jinou moji výzvu. Euforickým výkonem objevily vzývaný poslední díl do skládačky, který přeinstaloval vidění hráčů do neporazitelného módu z loňské sezony. A z pohádky se rázem stala realita.

Pokud nedojde k tragickému restartu, musí být zítra Liga mistrů a s ní zlaťáky po milionech cinkající v naší kase skutečností.

Pak už bude možné upnout pozornost zase na čas na pivo... a s pivem samozřejmě i na Gambrinus ligu. Pondělní bitva u Thermopyl totiž může být klíčem pro potvrzení titulu. A pokud nás nezačarovala kodaňská mořská panna, nač se bát udatných bojovníků ze Sparty. Týden pravdy jen silní myslí. Takže klid a hrrr na ně!

Autor (26) ještě nevystřízlivěl z oslav titulu, a už vidí svůj tým v Lize mistrů.

Autoři: