Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu SLÁVISTA: Amatéři! znělo právem v Edenu

Sport

  14:59
PRAHA - Byla to ale povedená neděle! Bojkot fanoušků skončil, návštěva tedy byla slušná, i počasí se vydařilo a pivo nebylo předražené o nic víc než jindy. Pravda, někteří notoričtí nespokojenci na tribunách si při utkání s Libercem stěžovali na hru předváděnou sešívanými a nejednou zazněla i slova o amatérech.

Slavia - Liberec (Gólová radost Kisela). foto: ČTK

To je trochu nespravedlivé. Stačí se podívat třeba do Wikipedie, abychom se dozvěděli, že amatér je "člověk, který nějakou činnost nedělá pro obživu, nýbrž pro potěšení". Uznejte sami, že z něčeho takového červenobílé borce opravdu podezírat nelze.

Internetová encyklopedie ovšem nabízí ještě další významy slova amatér, například: "ten, kdo je sice profesionál, ale vykonává svoji činnost tak špatně, že by za ni pobírat obvyklý honorář neměl," nebo "se snaží vykonávat svoji činnost kvalitně, ale dosud to neumí". Tady je naopak důvodné podezření, že autor encyklopedického hesla jej skutečně dopisoval v neděli večer po návratu z Edenu.

Aby té taškařice nebylo málo, další zábavu nabízí vedení našeho přes všechno milovaného klubu na svém webu. Najdeme zde například (zřejmě žertovnou) anketu. Otázka zní: Co podle vás rozhodlo o prohře s Libercem? Jednou z nabízených možností odpovědi je: b) nedostatečná produktivita útoku.

Vtipné, ale tvůrce ankety měl pomyslet i na ty, kteří chodí jen na Slavii a nejsou pamětníci. Ti si potom pod záhadným slovem útok těžko něco představí a vtip nepochopí. A jediná správná odpověď v nabídce chybí. Doplním zde: Karel Jarolím a ta parta anonymních amatérů, co si říká majitelé Slavie!

Autor (41) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!