Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu SLÁVISTA: Daří se zadarmo i bez diváků

Sport

  18:30
PRAHA - Od minule jsme zaznamenali hned dvě vítězství ze dvou zápasů. Tři ligové body proti Příbrami, postup v poháru přes Meteor, skóre 9:2. V celkové tabulce nejvyšší soutěže dál nezadržitelně stoupáme, a v naší oblíbené tabulce domácích zápasů jsme dokonce šestí před rudochy!

Hráči Slavie gratulují Stanislavu Vlčkovi (vlevo) foto: ČTK

Vítězným mačem s Příbramí v Edenu také vypršel úchylný trest tří zápasů bez diváků, udělený za snahu uvědomělé části slávistů zjednat si v klubu pořádek. Zajímavá je bilance: ve všech třech utkáních bez publika jsme vyhráli a v žádném nevstřelili méně než tři góly. Vzpomenemeli, jak sešívaní hráli na jaře, když nedostávali výplaty, nabízí se logická úvaha, zda by nakonec nebylo lepší, kdyby naši borci kopali trvale bez diváků a zadarmo.

JAK VIDÍ LIGU...

 Ale to je samozřejmě scestné. Jednak chápeme, že i fotbalista musí jíst, a potom nám nejde jen o výsledky za každou cenu. Chceme se fotbalem především bavit. Pěkně na stadionu, s chorály, bubny, vlajkami, nesmí chybět choreo, pyrotechnika a nic z toho, co k fotbalu patří a patřit vždy bude!

Pozoruhodná pro ty, kdo sledují dění ve Slavii, nikoliv však překvapivá, je ovšem situace kolem našich avizovaných posil. Jmen, která jsme mohli od začátku letní přípravy slyšet, bylo víc než dost. Třetina podzimní části se pomalu blíží, a nepočítáme-li staronového Adama Hlouška, tak fyzicky se ukázal jen Kamil Čontofalský a ten si, zdá se, přišel jen na chvíli posedět na tribunu. A to je prostě málo. Pokud už děláme virtuální přestupy, přece můžeme takhle přivést třeba i Messiho. Nic to nestojí a, jak známo, slibem nezarmoutíš...

Autor (42) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...