130 let
Radost slávistů Petra Jandy a Stanislava Vlčka.

Radost slávistů Petra Jandy a Stanislava Vlčka. | foto: ČTK

Názor

Jak vidí ligu SLÁVISTA: I permanentkáře by něco trefilo

Sport
  •   10:39
PRAHA - Minule jsme na tomto místě pochválili za výkon gólmana Štefana Seneckého. A jak to v dalším zápase dopadlo...

Pustit dva góly z celkem dvou střel na branku, to se opravdu jen tak nevidí! Možná bylo lepší postavit do brány nějakého vylosovaného majitele permanentky. To by mělo alespoň propagační efekt, a kdo ví, třeba by ho náhodou i něco trefilo.

Bude tedy jistější, když tentokrát nikoho dalšího chválit nebudeme. Zvlášť když jde o hráče, jehož výkon je na štěstí závislý zjevně víc než na čemkoliv jiném. Protože jak jinak si vysvětlit, že se po mnohaměsíčním půstu trefí dvakrát zrovna ve svém jubilejním 400. ligovém zápase. Kdepak, lepší bude opravdu nechválit a nejmenovat. Snad nám to Standa Vlček odpustí.

Pochvalu by si ovšem, s jednou již uvedenou brankářskou výjimkou, zasloužilo za výkon proti Budějovicím celé mužstvo. Soupeře kromě dvou nešťastných střel naši hráči k ničemu nepustili a hra dopředu se v prvním poločase přinejmenším blížila tomu, co bychom rádi vídali stabilně.

Následující kolo může být důležité a doufejme, že bude pro červenobílé barvy také radostné. Tři body na vedoucí Teplice můžeme, respektive musíme stáhnout v Edenu vlastními silami. Při troše zmiňovaného štěstí něco poztrácejí i ostatní z podezřelé partičky nacházející se v tabulce před námi. Zejména pokud jde o cirkusáky z Letné, byl by to vzhledem k jejich poslednímu představení akt čiré spravedlnosti. V každém případě budeme Boleslavi i Brnu držet palce.

Autor (40) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Autor: Miloš Cihelka