130 let
Sparta - Slavia.

Sparta - Slavia. | foto: ČTK

Názor

Jak vidí ligu SLÁVISTA: Přehráli Rudochy. To ví i Pepík

Sport
  •   22:00
PRAHA - Tohle derby mrzí! Rudochy jsme v poli přehrávali tak, že to musel uznat i Pepík Chovanec a ten tomu jistě rozumí. Přesto porážka 0:2. Příčiny jsou dvě. První je nepodařený experiment, jehož cílem asi bylo ověřit, zda je větší Hubáček, nebo černý útočník rudých. Od 12. minuty zápasu v tom bylo jasno…

Druhou potom nepochopitelná hra bez útočníka až do minuty osmdesáté. Je hezké, že chtěl kouč Petrouš otcovsky potrestat Zbyňka Pospěcha za to, že nemá rád tchyni, ale proč tím trestal i nás, kteří s tchyněmi vycházíme a nebo je ani nemáme? A když už, tak proč trest deset minut před koncem odvolal?

Co třeba takhle. Petrouš: "Zavolej tý tchyni, omluv se a jdeš na plac." Pospěch: "Nezavolám!" Vlček: "Je to 2:0" Pospěch: "Nemám mobil." Petrouš: "Puč si ho vod Standy." Vlček: "Taky nemám, musel sem ho prodat, jak zase nepřišly ty prachy a…" Petrouš: "Hele nechte toho, to je furt dokola, pan Platil přece jasně řekl, že přijdou do konce tejdne nebo do úterý, v nejhorším do konce března, tak nevyšilujte!" Vlček: "Je půlka dubna!"

Petrouš: "Chceš se hádat? A vůbec, co tu posedáváš, běž se rozcvičit! A ty si teda Zbyňďo puč můj, jen tchyni prozvoň, nemám kredit. Platil slíbil, že mi ho dobije… prej v úterý." Pospěch: "Žena říkala, že maminka k telefonu nemůže, brečí. Kouká na fotbal." Petrouš: "Kdo hraje? No nic, konec klábosení! Hej ty s tou cedulí, budeme střídat."

Škoda, dalo se to vyhrát. Ale na staré pravdě to nic nemění – radši prohrát všechna derby, sestoupit třeba do divize než fandit rudé lůze!

Autor (42) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Autoři: Lidové noviny