Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu SPARŤAN: Jsme nejlepší. Ať ostatní klidně puknou

Sport

  14:00
PRAHA - Lze výstižněji zhodnotit právě skončenou fotbalovou domácí soutěž, než jak se to povedlo našim fotbalistům na mistrovském tričku nápisem "Titul patří neporaženým"? Těžko.

Radost fanoušků Sparty foto:  František Vlček, Lidové noviny

Ale přece jen se dá na tu naši ligu podívat trochu víc z hloubky.

Za prvé: sice jsme jako jediní ze šestnácti týmů neprohráli, na číslici 14 v remízovém sloupci ale není příliš hezký pohled. Ano, většinu těch nerozhodných utkání jsme měli rozehraných na vítězství, našla se však i taková, v nichž jsme za plichtu byli rádi (viz předposlední kolo v Liberci).

Za druhé: nejlepšími fanoušky v zemi jsme my. Ať třeba Chachaři a sešívky puknou. Ti všichni občas umí fandit, ale jen pokud se daří. Jinak radši sedí doma nebo v hospodě u piva.

Za třetí: ligu nám jednoznačně "obohatily" také obě Bohemky. Vše vyvrcholilo při jejich neuskutečněném zápase na dnes již bývalé fotbalové adrese v Ďolíčku. Bravo, škoda, že do druhé ligy míří (zatím) jen jedna. Takhle budou moci pánové Vejsada a Kapr nadále držet prvoligové fanoušky v napětí, zda nakonec "ta pravá Bohemka" příští sezonu začne a následně dokončí.

Za čtvrté: Tak co sešívky, jak je uprostřed ligové tabulky? Zvykejte si. Jestli se vrátí váš Karel, hned tak se výš neobjevíte.

A na závěr: Díky, sparťané! Za další mistrovskou sezonu, radost v jejím průběhu a závěrečnou oslavu. Pevně věřím, že nebyla poslední a že již na konci srpna budeme společně slavit postup do základní skupiny Ligy mistrů!

Autor (24) již od svých raných fotbalových krůčků věděl, že rudá je dobrá. A tak to zůstane navždy.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...