130 let
Sparta - Brno (Pekhart v akci).

Sparta - Brno (Pekhart v akci). | foto: ČTK

Názor

Jak vidí ligu SPARŤAN: Pekhart se vyplatí. Pelta to ví

Sport
  •   20:00
PRAHA - Spartička se trošku trápí. Sobotní výhra nad Brnelí se určitě počítá, ale ideální to rozhodně nebylo. V prvním poločase jsme si sice nesměle zakoketovali se slušným výkonem, nicméně po změně stran naše vůle ochabla a já celý poločas litoval, že se už na stadionech nepodávají lihoviny, abych do duše vpravil alespoň trochu tekutého ohně.

Pekhart se nám podle všeho vyplatí, což je jen dobře. Ostatně už Pelta prohlašoval: "Doufám, že pomůže Spartě v boji o titul." Příští kolo v Jablonci uvidíme, zda to místní šíbr myslel s tím naším titulem vážně. Možná by si o tom měl ještě promluvit s trenérem Komňackým, který třeba není s danou situací patřičně obeznámen a mohl by se dopustit ne zcela šťastných kroků.

Asi mnohé překvapím, ale to, co mě nejvíce na sobotním zápase zaujalo, byla mizerná (ne)účast nepřátel v ochozech letenského Olympu. Je-li v sektoru hostí více členů antikonfliktního týmu než fanoušků Zbrojovky, pak je cosi shnilého v kraji pod Špilasem.

Ach, kde jsou ty doby, kdy rozpustilé, popichovačné popěvky, vyrážené stovkami hrdel, přelétaly z jedné strany na druhou! My: "Brnóóó, Brnóóó, (píp) plnóóó!" Oni: "Spartááá, Spartááá, (píp) patrááá!" A té legrace, co jsme si užili, když jsme se spolu honili!

Rozklad však postihl i další. "Baníčku, my jsme s tebou, neopustíme tě…" Che, che, che. Také klokaní "srdcaři" dnes počtem připomínají fan klub rychlokvašené německé travesty-rockové skupiny Cinema Bizzare. Obdiv si zaslouží pouze sešívání, kteří ze své desintegrace udělali ctnost, a to je hezká tradice.

Autor (35) je sparťanem již od svého prenatálního věku. Proč? Protože Sparta!

Autoři: Lidové noviny