Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu SPARŤAN: Zarážející podoba s Barcelonou

Sport

  18:35
PRAHA - Ach, už jsem to nemohl vydržet! Moje abstinenční příznaky bylo možno pozorovat až za roh. Všichni se mne ptali: "Martine, kamaráde, bratře, synu, choti můj nejdražší, co se to s tebou děje?" I děl jsem: "Drazí, je ligová přestávka, Sparta nehraje, můj duch je zmítán nedočkavostí!"

Sparta - Liverpool (fotbalisté Sparty) foto:  František Vlček, Lidové noviny

My, sparťani, se máme na co těšit. Další skvělé vítězství, další titul, další nepřátelé zašlapáni do prachu pažitu kolíky našich hrdinů. Toť povznášející osud vyvolených! Je mi líto těch, kteří jsou odsouzeni k paběrkování, ke skrovné radosti, že jejich hráči si byli alespoň schopni zavázat sešívané tkaničky.

Předpokládal jsem, že zápas s "nejlepším celkem" jarní části fotbalové soutěže nebude úplně jednoduchý. Moje prognóza se naplnila pouze z poloviny, neboť první poločas existoval na hřišti jen rudý mančaft. Tak by to sice mělo být, ale znáte život, někdo vám pořád hází klacky pod nohy, třeba jako Bolf Kladrubskému.

V druhém poločase nás mohly neproměněné šance mrzet, avšak díky chacharským motovidlům nakonec nemrzely. Z Keriče se vyklubal docela slušný nahrávač, a pokud získá ještě trochu sebevědomí bude se s Leem skvěle doplňovat a určitě nějaký ten gól dá. No a z Pekharta bude poměrně dobrý náhradník, ne, Pepo?

Pokud srovnáme Spartičku s Barcelonou, tak ta podoba je přímo zarážející. Samozřejmě až na tu rychlost, nepřesné přihrávky a střely, neproměněné gólovky, menší zmatky v našich šicích... Ale jinak? Celá Barca! Být poražen letenskými bohy musí být pro každého čest. A Baníku se té cti dostalo.

Autor (35) je sparťanem již od svého prenatálního věku. Proč? Protože Sparta!

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!