Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kašpárková: V atletice se trička nemění...

Sport

  5:35
PRAHA - Škoda že stadion Slavie v Edenu není větší – na Barcelonu by určitě přišlo i padesát tisíc diváků. Jenom jsem trochu rozpolcená z honičky, jakou hráči Plzně uspořádali na Messiho. Teď nemyslím na honičku na hřišti, ale v zákulisí, když jim šlo o Argentincův dres. Na jednu stranu to lze pochopit, je to nejlepší fotbalista současnosti, ale nemysleli oni víc na ten dres než na hru? Nesnížilo to jejich soustředění na výkon? Snad ne.

Plzeň - Barcelona (Messi) foto: ČTK

Se soupeřkami jsem si tričko neměnila, v atletice se to tolik nenosí. Musím ale upřesnit, že ještě jako juniorka jsem měla doma španělské a kanadské tričko. Obě jsem získala při mezistátních utkáních, nešlo ale o výměnu. Sama jsem totiž soupeřkám triko dát nemohla – v době komunismu jsme je museli vracet, což soupeřky chápaly. Divily se jen trochu.

Taky se musím přiznat, že od loňska máme doma reprezentační dres s podpisy nejlepších českých volejbalistek. S partnerem Michalem jsme totiž dělali volejbalistkám kondiční přípravu a ten dres jsme si přivezli ze soustředění ve Štrbském Plese.

ČTĚTE TAKÉ

A naše desetiletá Terezka má triko Usaina Bolta s podpisem, z mistrovství světa jí ho přivezl Michal, který je atletickým trenérem. Byla z toho nadšená a myslím, že je pořád. Mám za to, že na příkladu Terezky a plzeňských fotbalistů je vidět, že touha mít doma nějaký kousek od někoho slavného přetrvává od útlého dětství až do dospělosti.

Někteří plzeňští fotbalisté před prvním zápasem v Barceloně říkali, že si chtějí zápas užít. Někdo to kritizoval, ale myslím, že tomu rozumím. Nejspíš věděli, že velké vyhlídky na úspěch nemají, a před takovou kulisou, jaká byla na Nou Campu, si třeba už nikdy nezahrají. Devadesát devět procent z nich bude jednou vnoučatům vyprávět, že hráli na tom slavném stadionu proti věhlasné Barceloně v čele s Messim. Komu se to podaří? Je to, jako když pan Masopust vzpomíná, že si dvakrát v životě zahrál proti Pelému.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!