Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

KOMENTÁŘ: Ještěže Trpišovský neovládá žádný cizí jazyk. Jinak by mohl dát Slavii brzy vale

Jindřich Trpišovský foto: MAFRA

Jediným štěstím pro fandy Slavie je, že trenér sešívaných přiznal, že nevládne žádným cizím jazykem. Jinak by se museli bát, který z evropských týmů po Trpišovském v zimě sáhne.
  5:00

Jsem na tým hrdý, ale inkasovaný gól nás hrozně mrzí, říká trenér Trpišovský po remíze na Interu

„Slavia nás předčila v intenzitě, odhodlání, tempu. Dokázala být lepší, musíme jí pogratulovat.“ 

To o výkonu fotbalistů Slavie prohlásil po úterním zápase Ligy mistrů slovutný trenér Interu Milán Antonio Conte, který před dvěma lety vyhrál s Chelsea Premier League. 

Že vám to něco připomíná? Jeho krajan a Conteho následovník v Chelsea Maurizio Sarri o Slavii letos na jaře po čtvrtfinále Evropské ligy mluvil s podobnou úctou.

Jindřich Trpišovský na San Siru.
Fotbalisté Slavie se radují z gólu Petera Olayinky.

„Za dvacet let jsem neviděl takového soupeře. Takovou tvrdost, nasazení, tolik naběhaných metrů v rychlosti,“ podotkl současný kouč Juventusu Turín.

A vůbec Slavia budí respekt i u světových hvězd na hřišti. 

Například belgický útočník Interu Romelu Lukaku, jehož cena je podle kouče Slavie dvojnásobná než celého kádru sešívaných, potěšil svého bývalého spoluhráče z Anderlechtu a aktuálně vedoucího mužstva Slavie Stanislava Vlčka.

„Ať se daří. Hlavně v neděli při derby proti Spartě,“ upozornil robustní útočník na víkendové derby pražských S.  

Co to všechno naznačuje?

Už i velkokluby typu Chelsea a Interu začínají mít ke Slavii respekt za její fyzicky vyspělou hru.

Aby ne. Vždyť sešívaní byli jen šest minut od toho, aby v úterý na Interu vyhráli a navázali tak na předchozí výhry Sparty (v sezoně 2015/16 na hřišti Lazia Řím) a Plzně (2012/13 v Neapoli - oba 3:0 v Evropské lize) v Itálii.

Přesto je i remíza 1:1 nečekaná. Vždyť ve Skupině smrti jen těžko mohl čekat, že Slavie bude na hřišti Interu, Barcelony či Dortmundu bodovat. 

Už remíza v Seville či těsná prohra na hřišti Chelsea v minulé sezoně potěšily, ale import bodů z Interu je největší triumf Slavie za poslední léta.

Sešívaní však byli spíše zklamaní, že nebrali z Milána tři body, což ukazuje jejich roztrpčení po závěrečném hvězdu.

I soudná slova Jindřicha Trpišovského, který přiznal svou chybu při třetím střídání, ukazují, že Slavia dosáhla velikosti, s níž se může měřit gigantům ve své základní skupině Ligy mistrů.

Fanoušci sešívaných už se teď nemohou dočkat, až se 2. října poměří na svém hřišti s Dormundem. A těší se na to, jakým plánem kouč Trpišovský soupeře zase zaskočí.

Slušelo by se říct, že je jediným štěstím pro fandy Slavie je, že trenér sešívaných přiznal, že nevládne žádným cizím jazykem. Jinak by se museli bát, který z evropských týmů po Trpišovském v zimě sáhne.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...