Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

KOMENTÁŘ: Místo pomoci fotky bouráků. Adebayor své zemi peníze nedá, radši se jimi chlubí

Emmanuel Adebayor. foto: Reuters

Názor
Praha - Zatímco většina bohatých sportovců své rodné země v boji proti koronaviru podporuje všemožnými prostředky, fotbalista Emmanuel Adebayor na to jde jinak. Nyní šestatřicetiletý útočník, který si během úspěšné kariéry v týmech jako Real Madrid, Arsenal či Manchester City našetřil desítky milionů dolarů, nejen že odmítl Togu finančně jakkoliv pomoci, ale navíc provokuje snímky svého luxusního vozového parku.
  7:06

„Ještě jednou pro ty z vás, kteří říkají, že nic nedaruji, tak prostě nic nedaruji. Je to jednoduché,“ řekl zcela jasně. Jeho manažerský tým pak nabubřelé vyjádření podtrhl na sociálních sítích koláží fotek devíti Adebayorových bouráků s výsměšným komentářem: „Pondělní motivace.“

Samozřejmě, odmítnout finančně podpořit druhé může každý, je však namístě se aspoň penězi nechlubit před těmi, kterým odmítl pomoci.

V Togu je momentálně něco málo přes 100 nakažených a zemřelo 9 pacientů. Nutno však podotknout, že tamní zdravotnictví je spíše na nižší úrovni, a pokud se tam pandemie rozjede, může mít nedozírné následky.

Není ovšem na místě Adebayora hned kamenovat, už v minulosti finance rodné zemi daroval. Dokonce platil jídlo a základní potřeby pro devadesát chudých.