Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

KOMENTÁŘ: Pohádal se s Berbrem a končí. Jak zareagují fotbalové legendy v čele s Poborským?

Sport

  11:15
Na Strahově to nebezpečně vře. V pátek se v sídle Fotbalové asociace ČR na chvíli zastavil muž, který úspěšně rozjel reformu v trénování mládeže. Sbalil si věci v kanceláři, vrátil služební auto a sbohem. Michal Prokeš už nebude pokračovat. Oficiálně kvůli tomu, že nesouhlasil s tím, jakou by měl nadále dostávat výplatu.

Vztahy s Romanem Berbrem (vlevo) je prý hlavním důvodem konce Michala Prokeše. foto: MAFRA - Michal Šula

Berbr narazil. Soud rozhodl, že se mu bývalý rozhodčí Kordula omlouvat nemusí

„Nedomluvili jsme se na podmínkách nové smlouvy,“ prohlásil svazový šéf Martin Malík.

Neoficiální verze je šťavnatější. Prokeš, šéf sportovně technického úseku, čili tvůrce tolik sledovaných regionálních akademií, měl spory s vlivným místopředsedou Berbrem.

A zároveň se v jeho finančním chování objevily nesrovnalosti (ze služební kreditní karty zmizelo daleko víc peněz, než na kolik Prokeš doložil účtenky).

Ať je za odchodem cokoli, základy fotbalové pyramidy se zakymácely. Na Prokeše jsou napojeny skutečné persony, bez kterých by projekt akademií utrpěl.

Karel Poborský.

Pánové Poborský, Lička, Bejbl nebo Barák přes víkend zvažovali, co dál. Jestli pokračovat. Případně s kým.

Jeden důležitý člověk už se, zdá se, rozhodl. Generální sekretář Rudolf Řepka, jeden z nejvýše postavených Čechů v mezinárodních strukturách, požádal na pondělní ráno o schůzku s vedením. 

Vzhledem k tomu, že důvěřuje Prokešově vizi, nejspíš oznámí svůj konec.

I kvůli Berbrově moci? A jak zareagují šéfové?

Už v úterý zasedá výkonný výbor, který měl v plánu oznámit (jen) nové jméno místo Prokeše. Pokud odejde i generální sekretář a kdyby následoval úprk osobností, byl by to pro fotbal průšvih.

Autor: