Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

KOMENTÁŘ: Potřebný Kobra. Chorý a spol v Plzni Krmenčíka nenahradili, Ondrášek to dokáže lépe

Český útočník Zdeněk Ondrášek se raduje z vítězného gólu. foto: ČTK

Názor
Praha - Bylo to velké překvapení, když se v neděli večer objevila zpráva, že fotbalový útočník Zdeněk Ondrášek končí v zámořském Dallasu, kde si udělal velké jméno a dostal se až do národního týmu. Jednatřicetiletý hráč se kvůli rodině vrací do Česka a rovnou se dohodl s Plzní, která by ho měla představit dnes.
  7:12

Českou ligu hrál Ondrášek naposledy před více než osmi lety za České Budějovice, celkem v nejvyšší soutěži nastřílel v 81 zápasech 22 gólů. Zároveň má za sebou problematické časy spojené s kouřením či gamblerstvím, z čehož se však dokázal dostat. 

Postupně zářil v norském Tromsö a polské Wisle Krakov, kde střílel kupy gólů. Také v Dallasu si vydobyl popularitu, k níž přispělo rovněž tetování hada na zádech a přezdívka „Kobra“.

Český fotbalista Zdeněk Ondrášek hrající v Dallasu tráví volné chvilky se psem
Michael McGovern sbírá míč před Zdeňkem Ondráškem

Teď se na to, jak dokáže urostlý dravec zabijácky uštknout soupeře, těší v Plzni. A oprávněně. Vždyť v minulé sezoně Viktoria nezvládla nahradit odchod Michaela Krmenčíka a typického střelce, který se bude nabízet do zakončení, nutně potřebuje. 

Chorý, Beauguel ani Kayamba se stále nedokázali pořádně rozstřílet, vždyť nejlepším střelcem týmu v lize byl s deseti góly záložník Bucha, který přitom většinu branek dal ještě na podzim za Mladou Boleslav.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!