130 let

Barcelona se utápí v problémech | foto: AP Photo/Alvaro Barrientos, ČTK

Názor

KOMENTÁŘ: Složíte se také na Messiho? Fanoušci Stuttgartu na něj pořádají sbírku

Sport
  •   7:12
Celou dosavadní kariéru strávil v Barceloně, ale ted má zaječí úmysly. Argentinský útočník Lionel Messi se po letech rozhodl pro změnu a ve španělském velkoklubu už pokračovat nechce. Tím spustil hotovou lavinu, o jednoho z nejlepších fotbalistů historie je velký zájem. Kdo by také nechtěl do svého týmu vítěze šesti Zlatých míčů...

KOMENTÁŘ: Messimu se nedivte. Zaječí úmysly fotbalové modly respektují i fanoušci Barcelony

Jenže ono to není tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát, fotbalový kouzelník totiž patří mezi nejdražší zboží sportovního světa. Jenom výstupní klauzule, za kterou by katalánský klub svou hvězdu musel pustit, činí 700 milionů eur. Takovou částku si může dovolit jen pár klubů, proto po Messim pokukují především ti nejmajetnější: Manchester City, PSG a Inter Milán.

FC Barcelona = Messi. Vydrží to spojení i po letošním létě?
FC Barcelona = Messi. Vydrží to spojení i po letošním létě?

Bundesligový Stuttgart mezi nejbohatší kluby rozhodně nepatří, přesto se jeden z fanoušků rozhodl udělat maximum pro to, aby svou modlu do oblíbeného klubu přivedl. Založil mezi příznivci sbírku, v níž cílovou částku ještě o 200 milionů navýšil. „My, fanoušci VfB, sbíráme peníze na nákup Lionela Messiho,“ stojí v popisu. Fandové peníze na sbírku opravdu posílají, zatím se nastřádalo zhruba tři tisíce eur.

Cílovou částku se však určitě nepodaří naplnit a v takovém případě poputují peníze na charitu. Stejně tak pokud by se částka náhodou opravdu vybrala a Messi stejně přestoupil jinam.

Autor: Tereza Janovská