Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

KUBÁNEK: Z favoritů ve skupině smrti se staly mrtvoly. Kdo se bude nakonec radovat?

Němci porazili Portugalsko na mistrovství Evropy. foto: Reuters

Praha - K losování turnajů či soutěží o několika fázích to patří stejně jako čekání na vytažení soupeřů. Jakmile fanoušci zhodnotí obtížnost rivalů ve vlastní grupě, začnou tipovat tu, která dostane označení „skupina smrti“. Dobře si pamatujeme, že několikrát v nabitém společenství mezi favority byli i čeští fotbalisté.
  5:00

Euro, mise číslo dvě: Češi si to rozdají o postup s vicemistry světa Chorvaty

Na Euru 1996 jsme museli při odrazu za stříbrem vyšplouchnout Italy, o čtyři roky později byly nad naše síly výběry Nizozemska a Francie, Nizozemce a Němce jsme pak spláchli v Portugalsku 2004.

V probíhajícím šampionátu přízvisko „skupina smrti“ vyfasovalo eFko s Francií, Německem, Portugalskem a Maďarskem. Při spektakulárních zápasech těchto soupeřů se diváci rozhodně nenudili a do posledních minut to mohlo dopadnout s postupujícími jakkoliv.

Myslím si, že UEFA musí být z Eura dost zklamaná, hlásí český fanoušek z Británie

Černý Petr nakonec zbyl Maďarsku, ovšem ani ostatní nedopadli o moc líp – obhájci titulu, úřadující mistři světa i nezdolná německá mašina vypadli už v osmifinále. Skončili tak fenomenální Ronaldo, Mbappé, Neuer a další. Bývalý anglický útočník Gary Lineker se dokonce rozhodl oficiálně pohřbít svůj slavný výrok o tom, že fotbal je jednoduchá hra pro 22 lidí, na jejímž konci vždycky vyhrají Němci.

Z favoritů se tak v osmifinále staly „mrtvoly“. Ovšem stále jsou ve hře další hvězdné celky Belgie, Itálie či Anglie. Nebo se nakonec bude radovat někdo, s kým se původně vůbec nepočítalo? Češi by se vám nelíbili?

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!