130 let

Hubník ani Blažek vstřelení branky Keričovi nezabránili. | foto: ČTK

Místo plesání srdce nás čeká spíše infarkt

Sport
  •   19:57
PRAHA - V to, co vlastně již ani nikdo nedoufal, se překvapivě stalo. Edenské „sešívky“ překvapivě klopýtly v Olomouci. V té Olomouci, kde my jsme v prvním jarním kole naplno bodovali. Sparťanské srdce zaplesalo – konečně.

Vzrušené a radostné plesaní sparťanských srdcí netrvalo ani 24 hodin. Stačilo, aby na Letnou přijeli liberečtí mladící, povedl se jim jeden centr za zápas a bylo po radosti. Co na tom, že následně srovnal nejlepší letenský fotbalista Kucka? Když místo posílení ofenzivy vytáhne sparťanské duo trenéru, pardon pan hlavní kouč Chovanec, z klobouku střídající veterány Bergera, Kuliče a Matušoviče - bylo po nadějích.

A mohlo být ještě hůře, kdyby hlavní sudí byl odvážnější, mohl Berger za své fauly pramenící z jeho pěšího fotbalu dostat i červenou kartu. Tomu se říká skvělé střídání.

Nezbývá věřit, že v následném derby, které nás čeká příští pondělí, budou slávisté ve stejné letargii jako v Olomouci. V opačném případě, některé slabší povahy ze sparťanského národa místo šťastného plesání srdce čeká infarkt.

Autor (23) je Sparťanem tělem i duší, jeho víra jej ale pomalu opouští.

Autor: Antonín Vavrda