Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Nástupce Klička získává respekt i bez boje. Díky výhrám těch, které knockoutoval

Sport

  10:00
PRAHA - Když si loni boxerský mistr světa těžké váhy WBC Deontay Wilder vybral pro své první dvě obhajoby titulu neznámého krajana Erika Molinu a neméně neprověřeného Francouze Johanna Duhaupase, byl mnohým pro smích.

Zbitý Tomasz Adamek. foto: www.polsatsport.pl

Ani jeden z nich do té doby nepatřil mezi elitu. První si „udělal jméno“ pouze tím, že jej během 150 vteřin vystřelil z ringu v roce 2012 Chris Arreola. Druhý se „proslavil“ loňskou jarní kontroverzní výhrou nad Manuelem Charrem.

Aprílový večer? Oběti boxerského šampiona rozdávaly tvrdé knockouty

Nelze se tak divit, že v nich viděli fanoušci i experti hlavně boxovací pytle dobré tak akorát k udržení pásu šampiona a vylepšení parádní knockoutové bilance.

Prostořeký Američan přezdívaný „Bronzový bombarďák“ si ovšem část respektu získal zpět už před měsícem, když se nakonec přece jen domluvil na zápase s uznávaným ruským tvrďákem Alexandrem Povětkinem. Oba se navíc utkají v květnu na půdě soupeře - v Moskvě.

Zbitý Tomasz Adamek.
Zbitý Tomasz Adamek.

Molina s Duhaupasem pak v sobotu večer v rozmezí několika desítek minut knockoutovali favorizované Tomasze Adamka a Roberta Helenia. Kromě vlastního prospěchu tím také zase o něco zvýšili kredit kritizovaného šampiona.

Poslední krok k tomu, aby dokázal, že není „umělým šampionem“ chráněným mocným promotérem a boháčem Alem Haymonem, ale musí udělat sám. 21. května v ruské metropoli.