130 let
Útočník Slavie Stanislav Tecl padá po souboji s plzeňským obráncem Václavem...

Útočník Slavie Stanislav Tecl padá po souboji s plzeňským obráncem Václavem Jemelkou | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Názor

SLÁVISTA KORČIŠ: Vzhůru do Evropy. Bez titulu i pomoci rekordní porce penalt

Sport
  •   15:30
Dnes se asi zakončí penaltová jízda za titulem. Bohužel ne naše. No, při tom stylu bohudík.

Otázkou je jen, jestli Sparta k rekordním šesti spektakulárním a obodovaným penaltám v posledních šesti kolech přidá na Slovácku další. Ale ani nemusí. Může jen betonovat a čekat na bod. Gratulujeme a posíláme klíčenku (od kabin rozhodčích pochopitelně).

Ale jsou i dobré zprávy. Díky výsledkům v evropských pohárech se asi Slavia posune do kvalifikace o Evropskou ligu. Nezní to jako Liga mistrů, kam se pokusí protlouci Sparta, ale lépe než Konferenční, na kterou to vypadalo dosud.

A vzhledem k našemu postavení v žebříčku klubů (34. místo v Evropě s 52 body) a následnému nasazení soupeři nebudou neporazitelní. No, doufat a těšit se na evropské léto (i podzim) mohu.

Na Spartě (pěkné 109. místo se 14 body = zřejmě nenasazená) se zase v kvalifikaci LM mohou těšit na věhlasnější soupeře. Úroveň mistra Švýcarska či Belgie.

A mně nezbyde než rudým, kvůli koeficientu, fandit. Nemohli mi to ale zjednodušit a sakra tu ligu vyhrát normálně? Přesvědčivě na hřišti? Museli mi jaro znechutit až k nekoukání?

Autor: Štěpán Korčiš