130 let
Advokát Petr Hrdlička.

Advokát Petr Hrdlička. | foto: sparta.cz

Nový muž pro Spartu: Advokát Hrdlička bude ladit přestupy. Pomůže to Rosickému?

Sport
  •   9:00
PRAHA - Jeden důležitý muž z fotbalové Sparty odchází, jiný přichází. Bývalý generální manažer a dosluhující místopředseda představenstva Adam Kotalík v minulých letech zásadně zodpovídal za složení týmu a jeho výsledky, které byly vzhledem k ambicím Letenských neúspěšné.

Rozhodčí a video zase řádili. Zpackali zápas na Spartě, Olomouci nesmyslně sebrali obrovskou šanci proti Slavii

Poté, co před dvěma lety Tomáš Rosický ukončil kariéru, začal bývalou hvězdu zasvěcovat do manažerské práce a postupně mu část úkonů předával.

Před týdnem Sparta oznámila, že Kotalík v klubu končí a na Rosického přejdou veškeré pravomoce spojené se sportovním úsekem vyjma samotného uzavírání smluv s hráči, jejich agenty a kluby. 

Na tuto práci si Pražané najímají advokáta Petra Hrdličku. Půjde hlavně o to, aby Rosický, pro něhož je vrcholná manažerská funkce stále novým řemeslem, měl co největší komfort pro hledání posil, jednání a řešení strategie. 

Mnoho fanoušků totiž právě Kotalíkovi přičítá hlavní vinu za dlouhý úspěchový půst, a že by začali podobně nahlížet i na klubovou legendu Rosického, jehož angažmá ve vedení budí velké naděje, je pro Spartu zlý sen.

Autor: Tomáš Kubánek