Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

PLZEŇÁK: Ba Loua je lepší kopie Petržely, ten by tak parádní obstřel nesvedl

Sport

  5:00
Říká se, že cizinec musí být lepší než našinec, aby mělo smysl mít ho v týmu. Pro Plzeň to vždy platilo dvojnásob, s výjimkou Slováků to u nás se zahraničními posilami dopadalo vesměs neslavně. Poprvé se to zlomilo letos na jaře a vyniklo obzvlášť v sobotním mači se Slováckem (2:1).

Adriel Ba Loua slaví se spoluhráči gól proti Slovácku foto: ČTK

Šikovné brko Adriel Ba Loua s pasem Pobřeží slonoviny na pravé straně válel, až to připomínalo nejlepší léta Milana Petržely, který jeho poletování sledoval z druhé strany hřiště, kde škodil za Slovácko.

SPARŤANKA: Do Superligy jen bez bundy. Mám ale obavu, jestli by tam o nás i přes pár volných míst stáli

Ba Loua ho napodobil i v počtu zmařených šancí. Ze čtyř dal jednu, ale gól byl parádní, obstřel na zadní tyč, takový by Petržela nesvedl. Ba Loua je příslib, ještě rok nám pomůže a pak ho výborně prodáme.

A francouzský hroťák Beauguel?! Góly dal tentokrát jen z ofsajdu, ale zase byl platný. I když kvůli němu sedí reprezentační útočník Ondrášek, nic naplat, Beauguel je lepší.

Jestli jsme zlomili pravidlo, že to s cizinci neumíme, pak bych ještě rád, abychom ve středu a v neděli dali na frak komplexu z velkých zápasů. Vyhrát semifinále poháru a pak konečně utnout Slavii tu její protivnou sérii.

Utkání 28. kola první fotbalové ligy mezi Teplicemi a Viktorií Plzeň. Hráči...
MFK Karviná - Viktoria Plzeň. Trenér Plzně Adrián Guľa.
Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...