Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

PLZEŇÁK: Mládí vpřed. Ale do pohárů. Musíme myslet na budoucnost, odchovanci jsou nadějní

Utkání 3. kola MOL Cupu, Plzeň - Přepeře: domácí slaví gól. foto: ČTK

Názor
Plzeň - Bod. To je málo, viďte? Kór z Mladé Boleslavi, která nyní už osm zápasů nevyhrála. Jenže v tuhle chvíli nejsme tým, který má vítězství v krvi, a vlastně můžeme být rádi, že jsme tam vůbec vyrovnali na 2:2. Z favorita ligy jsme se pozvolna (a nedobrovolně) stali mužstvem, které se přestavuje. Aby se favoritem v budoucnu opět mohlo stát.
  22:10

Proto je dobré, že v neděli dali oba naše góly odchovanci – záložník Šulc a útočník Matějka. Jsou nadějní a budou se zlepšovat. Pořád také slýchám chválu na mladého stopera Míku. Ale přiznejme si: minule proti Liberci i teď v Boleslavi zavinil gól. Přesto je dobré, že hraje, a i on se bude zlepšovat. 

Utkání 3. kola MOL Cupu, Plzeň - Přepeře: Zleva Ondřej Mihálik z Plzně a...
Utkání 3. kola MOL Cupu: Plzeň - Přepeře. Zleva Pavel Bucha z Plzně (střílí...

A aby bylo jasno: Míka není horší než druhý stoper, mnohem zkušenější kapitán Brabec. U přestavby ale není možné zůstat – nějak (přes ligu či národní pohár) se musíme dostat do Evropy. Tyhle zápasy dávají hráčům zkušenosti i sebevědomí.

Bez pohárů se favoritem nestaneme – většina našich aktuálních hráčů si je nikdy nezahrála. Proto prohráváme či remizujeme zápasy, které poháry obouchaná Plzeň jasně vyhrávala. Tedy mládí vpřed, ale pokud možno do pohárů.

Autor: