Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

PLZEŇÁK: Óda na životosprávu. Limba je patriot, talent jako hrom, ale neměl nastavenou hlavu

Hráči se radují z gólu. Zleva autor gólu Jean-David Beauguel z Plzně, David Limberský z Plzně, Pavel Bucha z Plzně a Milan Havel z Plzně foto: ČTK

Plzeň - Vybavuji si rozhovor, v němž David Limberský s nostalgií vzpomínal na temný pochod, kterým se před lety ve Štruncových sadech chodilo na trávník. Tak se pozná patriot! Neútulný stadion, kde atletický ovál dělal z tribuny místo, kam bylo nejlepší vyrazit s dalekohledem, skoro nikomu nechybí. Ale Limba ho měl rád. V sobotu odehrál proti Brnu 400. ligový zápas (1:0). Z aktivních fotbalistů jich má víc jen Limbův kamarád a exspoluhráč Milan Petržela.
  19:11

Drtivou většinu zápasů odehrál 37letý blonďák za Plzeň – vlastní vinou. Zkoušel to v Modeně, taky v Tottenhamu, ale neprosadil se. Ani pak ve Spartě. Neměl správně nastavenou hlavu, protože talent má tenhle bek (dřív záložník) jako hrom. Stačí se podívat, s jakým přehledem řeší složité situace, jakou má kopací techniku, jeho šajtle je vyhlášená. Ale i tato kariéra je úžasná, ač nemá kvůli svým průšvihům zrovna svatozář. Co pomohlo k fotbalové dlouhověkosti? „Především životospráva,“ odvětil v sobotu reportérovi a bylo jasné, že se pod respirátorem směje. Při pohledu na tabulku fanouška napadne, že troška zlobení by současné plzeňské partě neškodila.

Hráči se radují z gólu. Zleva autor gólu Jean-David Beauguel z Plzně, David...
Trenér Plzně Adrián Guľa.
Autor: