Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

PLZEŇÁK: Prošlápnutí červené a žluté. Kdo se ptá na dvojí metr teď?

Utkání 17. kola první fotbalové ligy: FC Baník Ostrava – FC Victoria Plzeň, 31. ledna 2021 v Ostravě. Radost plzeňských hráčů z první branky. Stav zápasu 0 : 1. foto: ČTK

Názor
Plzeň - Tohle měly být jasné tři body, potřetí v řadě. K Liberci mám sice velký respekt, ale tentokrát si jel do Plzně pro jasnou porážku, neřkuli na porážku. Byl horší, pod tlakem jen bránil a při břevnu Buchy měl štěstí. Jenže to dopadlo úplně jinak (0:2).
  15:54

Směju se při vzpomínce na to, jak nám dlouhá léta kdekdo přisuzoval nakloněnou rovinu u českých sudích. Považte, v sobotu řešil videorozhodčí tři situace a všechny rozhodl ve prospěch Slovanu. 

Zápasu dala jasný ráz červená karta pro našeho stopera Kašu, který si dal míč moc daleko od nohy, v souboji byl pozdě a přišlápl Sadílkovi holeň. O několik minut dřív trefil z výšky nárt Limberského liberecký Koscelník. Nechtěně, ale i v tomhle případě hrozně nebezpečně. Ve finále taky na šití. Jenže ouha, metr byl dvojí, Koscelník jen žlutá. 

Nějak tomu přestávám rozumět, když ani v minulém kole nešel Bořil s Matějovským za úmyslné hrůzy ven. Liberec svoji přesilovku využil, i když hrál dál na brejky a my měli další šance. Poučení z toho žádné není. Nebo aspoň ne nějaké moudré. Musíme být v dalších zápasech lepší, nedělat hloupé fauly a střílet góly. Těch musí být dost, aby nás žádné vyloučení nerozhodilo.

Autor: