Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

PLZEŇÁK: Syndrom Barcelona nás stál titul

Sport

  15:59
PLZEŇ - Můj nejhezčí zážitek v sezoně: Historické tažení Ligou mistrů. Krutý vítr ze severu, tedy norský Rosenborg i dánskou Kodaň, sfoukli Plzeňští jako papír. A šlo se na soupeře věhlasných jmen. Mohli jsme dobýt milánské San Siro, nakonec jsme v odvetě vyválčili remízu. Hráli jsme si i s nejlepším týmem světa Barcelonou – právě ta rámovala klíčové momenty sezony.

Zklamaný fotbalista David Limberský z Plzně foto: ČTK

Můj nejhorší zážitek v sezoně: Syndrom Barcelona zavinil i nejhorší moment. Ne, nešlo o čtyřgólový příděl, který jsme doma inkasovali. Ale o poslední ligové kolo. Může se to zdát troufalé, můžeme o tom vést spory, přesto je nesporné, že Plzeň byla v tomto duelu fotbalovější. Měla převahu, více šancí i střel – přesto pohár zůstal na severu Čech u Nisy. Diagnóza viktoriánské choroby je zřejmá: syndrom Barcelona. I katalánský velkoklub letos doplatil na krásu své hry na všech frontách.

Co očekávám od příští sezony: Podtrženo, sečteno: i mistři někdy zaváhají, jako prohru to však brát nelze. Brány fotbalové Evropy nás čekají! Očekávám, že kvůli kráse už se bude jen vyhrávat.

Autor (27) už vystřízlivěl z oslav titulu a vrací se s týmem zpátky na zem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!