Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Po nás potopa

Sport

  9:59
PRAHA - Výběr brankářů pro hokejové mistrovství světa je citlivá věc. Na gólmanovi závisí, zda mužstvo uspěje, či nikoli. Kouč Alois Hadamczik pasoval do role jedničky ostříleného Milana Hniličku. Přes pochyby ohledně jeho rozchytanosti mohl trenér těžko volit někoho jiného.

Nic proti Pincovi, ale jsou tu mladší. foto: ČTK


Slabší chvilku si ale kouč Hadamczik vybral při volbě zbylých dvou brankářů. Nic proti třicetiletému Adamovi Svobodovi či devětadvacetiletému Marku Pincovi. Ale šanci měli dostat mladší. A na zlatém podnose se Hadamczikovi nabízel třiadvacetiletý Lukáš Mensator, karlovarský hrdina play off a budoucnost českého hokeje.

Mensator si mohl osahat atmosféru velkého šampionátu, mohl sbírat zkušenosti. Paradoxně právě nedostatkem zkušeností odůvodnil Hadamczik, proč Mensatora nepozval. Český hokej se tak místo, aby dal šanci výjimečně talentovanému brankáři, který by mu to mnohonásobně vrátil, chová nepochopitelným stylem "po nás potopa“.

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...