Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Portugalec: Euro vyhrajeme my!

Sport

  13:39
Žiji v Česku teprve tři měsíce, za tu dobu jsem zde už ale stačil najít několik krajanů a stejných fotbalových nadšenců, jako jsem já. Na zápasy Eura se vždycky sejdeme u piva, portugalsky si zazpíváme a v národních dresech společně fandíme.

Portugalci spoléhají na Ronalda. foto: AFP

Portugalský tým je momentálně ve skvělé formě. Zápas proti Česku toho byl důkazem. Ano, trochu jsme klopýtli proti Švýcarům, ale postup do čtvrtfinále už jsme měli v kapse, takže bylo logické šetřit některé z hráčů.


Letos má mužstvo velké sebevědomí a celý národ věří, že bychom konečně mohli evropský šampionát vyhrát.


Na mistrovství světa v Německu neměli portugalští fotbalisté ještě tolik zkušeností. Teď už je ale tahle generace zralá na velký evropský triumf.


Náš tým totiž není jen Cristiano Ronaldo, máme i jiné skvělé hráče, kteří dokážou rozhodnout zápas. Třeba Pepe, Deco a další. Obránce Ricardo Carvalho je pro zadní řadu nepostradatelný. 
Cristiano Ronaldo je pro nás samozřejmě velmi, velmi důležitý. Všichni ho milují. Každý tým by ho chtěl mít v sestavě. Myslím si však, že by Portugalsko na letošním Euru uspělo i bez něj. Nepotřebujeme spoléhat na jednu individualitu.


Němci selhali s Chorvaty a se štěstím postoupili ze skupiny. Samozřejmě věřím, že přes ně přejdeme do semifinále a pak zvládneme i souboj o finále.


Ano, na Euru jsme už před čtyřmi roky neuspěli a skončili druzí. Letos je to ale jiné. Když bude mít Portugalsko svůj den, nic nás tentokrát nezastaví.


Hlavně že teď už nemusím fandit proti Česku a přitom usrkávat české pivo...


Autor pracuje v Česku jako lektor portugalštiny

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!