Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Proč fotbalová reprezentace netáhne? V Ústí bylo vyprodáno, diváci tam ale chyběli

Sport

  11:30
Poprvé v historii hrála česká fotbalová reprezentace v Ústí nad Labem. Vedení Fotbalové asociace ČR se holedbalo před přátelským duelem s Litvou (3:0) tím, že je zápas nedlouho po spuštění prodeje vstupenek vyprodaný. Situace však ve středu večer byla jiná. Na protilehlé podélné tribuně, kterou snímaly kamery České televize, bylo víc míst prázdných než zaplněných. Český „nároďák“ zkrátka v posledních měsících fanoušky netáhne.

Na protilehlé tribuně té hlavní bylo více volných míst než těch zaplněných. foto: Reprofoto ČT Sport

Češi ve druhém poločase smetli třemi góly Litvu. Trefil se také nováček Jankto

Na listopadový přípravný duel národního týmu s Dánskem (1:1) přišlo do Mladé Boleslavi ostudných 1763 diváků.

Vedení FAČR se proto rozhodlo jednat a pro duel s Litvou vsadilo na severní Čechy, konkrétně Ústí nad Labem, kde ještě česká reprezentace nehrála.

Podle ohlášené návštěvy zápas ve středu sledovalo 3 959 diváků, což je téměř vyprodaná čtyřtisícová kapacita stadionu. Při pohledu na protilehlou tribunu, kterou snímaly kamery České televize, však bylo jasné, že stadion rozhodně plný není.

Na zmíněných tribunách totiž bylo více prázdných sedaček než těch plných, což vyvolávalo dojem, že duel s Litvou fanoušky z Ústecka zrovna netáhl.

Fanoušek na zápase Česko vs. Litva.

A nic na tom nemění fakt, že na nekrytých tribunách fanoušci mokli, takže se šli raději sednout na volná místa na hlavní krytou tribunu, která byla jako jediná zaplněna dostatečně.

Českému týmu se tak stejně jako v zářijovém kvalifikačním duelu se Severním Irskem (0:0), který se hrál v pražské Generali Areně a přišlo na něj jen 10 731 z devatenáctitisícové kapacity, opět nedostalo potřebné domácí kulisy.

A všimli si toho i samotní hráči. Ve skvělé formě hrající záložník Udinese Jakub Jankto, který vstřelil druhý český gól proti Litvě, prázdná místa na stadionu také postřehl a po zápase vyslovil nemilosrdný verdikt.

„Před zápasem jsme čekali, že bude vyprodáno do posledního místečka. Jsme trošičku zklamaní, prakticky půlku stadionu jsme viděli prázdnou, hlavně protější tribuny,“ řekl jednadvacetiletý levonohý záložník.

Přípravné fotbalové utkání: ČR - Litva, 22. března v Ústí nad Labem. Fanoušci českého týmu.

A když si ke všemu připočteme, že tribuny od hřiště odděluje v Ústí atletická dráha, tak z toho stejně jako v listopadu v Mladé Boleslavi vyšel nelichotivý rezultát.

Jako nepovedený vtip proto vychází vzkaz, který vyslal oficiální účet fotbalové reprezentace v prvním poločase na sociální sítě. Poděkování totiž divákům za vyprodaný stadion.

Když to však diváci u televizních obrazovek zjistili, začali se „vyprodanému“ stadionu posmívat a z účtů vzkazy rychle zmizely.

Jedna naděje však vedení FAČR zůstala. Když už čeští fanoušci odmítají chodit na soupeře, kteří nepatří k nejzvučnějším, mohli by začít zase chodit na české hráče.

Na protilehlé tribuně té hlavní bylo více volných míst než těch zaplněných.
Přípravné fotbalové utkání: ČR - Litva, 22. března v Ústí nad Labem. Fanoušci...

Ti se v Ústí především ve druhém poločase předvedli ve výborném světle, za což je věrní fanoušci na stadionu potleskem vestoje ocenili.

A navíc. V dalším domácím zápase, kteří Češi odehrají 1. září proti mistrům světa z Německa, se nikdo obávat nemusí, že by si fanoušci na stadion cestu nenašli.

Rekreační dům, 5+kk, 285m2, Úštěk - Českolipské předměstí, okr. Litoměřice
Rekreační dům, 5+kk, 285m2, Úštěk - Českolipské předměstí, okr. Litoměřice

Sídliště pionýrů, Úštěk - Úštěk-Českolipské Předměstí, okres Litoměřice
4 950 000 Kč