Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Proč je ladnost a vstřícnost Koukalové víc než zlata suverénky Dahlmeierové

Sami Němci o Gabriele Koukalové říkají, že už dávno přerostla svůj sport a že je českým ženským Jágrem. Je hegemonem stejně jako dříve Magdalena Neunerová, která také vyhrávala a jako nadstavbu přidávala ženskou jemnost a vstřícnost. Protipólem oběma závodnicím je Laura Dahlmeierová, s pěti zlaty a jedním stříbrem z MS v Hochfilzenu, rekordmanka v hodnotě medailí z jednoho šampionátu. Přírodní žena sbírala zlaté jak na běžícím páse, přesto se v biatlonovém světě víc mluví o „Gabi“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Historie si velmi dobře může pamatovat Gábinu více než Lauru, protože dosah jejího obrazu přesáhl biatlon a do značné míry sport. Viz Kurnikovová, i když se to v Česku nezdá, ale v Severní Americe je stále za velkou celebritu, ačkoliv tenisu se nevěnuje už asi 15 let a nikdy v něm nebyla úplná špička. Gábina nežije v Americe (no, Kurnikovová s Šarapovovou jsou Rusky) a systematickému prodeji svého jména se jistě po skončení kariéry nechce věnovat. Ale klidně by mohla, má největší marketingový potenciál z českých sportovkyň napříč sporty, i když biatlon není globální sport. Krásná žena s puškou. Umí střílet. Běží tak, že by jí většina chlapů nestačila, a na konci vypadá stále jako hollywoodská hvězda po dvouhodinovém úsilí štábu maskérů.

Fyzická krása je pro hodnotu ́značky ́ důležitá, ale nestačí. Úspěchy jsou také důležité, dokud se sportovkyně závodění aktivně věnuje. Výpadek trh toleruje (je součástí lidské tváře, důkaz, že nejde o mašinu), ale ne nadlouho, viz Bouchard. Klíčová

0 0
možnosti

aktiva jsou: osobní vyspělost a disciplína, pozitivita a nějaká odlišitelná výjimečnost ( ́příběh ́). Na velikosti sportu nezáleží, viz Ester Ledecká, první sportovec v historii (napříč sporty), kterého si jako svou tvář vybrala Coca Cola. Je hezká, je úspěšná, má příběh (je jedničkou ve snowbordingu a jezdí Světový pohár na lyžích, nikdo jiný takový není), stále je usměvavá, pozitivní, s chutí do sportu, ochotná k médiím, vstřícná k fanouškům i sponzorům, a má nesmírnou profesionalitu, disciplínu, . Opačný příklad: Eva Samková. Měla ideální předpoklady být pro sponzory ikonou. Hezká, úspěšná, zlatá z olympiády, vítězka všeho, co se před 3.4 roky dalo, příběh (z rodiny invalidy v zastrčeném městě), symbol (knír), původně usměvavá. Pak jednou v cíli vztekem rozkopala bannery sponzorů, sponzorské dary za umístění pod stupni vítězů okamžitě hodila vzteky divákům na tribunu, do novin sdělila, že (sponzory hrazený) pobyt na Havaji stál za bačkoru, na Bali to bylo lepší a potenciál značky

0 0
možnosti

23. 2. 2017 8:21

Dahl. vůbec není suverénka..

0 0
možnosti

V. Getz

22. 2. 2017 23:30

Saropova nejpopularnejsi tak leda v hekani...Teda kdo tyhle clanky tvori.

0 0
možnosti

Někdo, kdo o sportovním marketingu něco ví. Že jméno Šarapovové neprodává v Česku, neznamená, že vůbec neprodává celosvětově. Prodává. Málo jiných ženských jmen napříč aktivitami je pro prodej takovým trhákem jako její. Můžeme si o tom myslet, co chceme, podle čísel je to ale fakt.

0 0
možnosti

22. 2. 2017 19:31

kdy prestane nadseni a sebechvala Cechu pro sice skvelou sportovkyni ale ve sportu, ktery ve svete zna 5 lidi. uz brzy?

0 0
možnosti

22. 2. 2017 23:23

Fandění vlastnímu sportovci v jakémkoli sportu je sebechvála!!! To ti ještě nedošlo? Jestli ne, tak co se tady exhibuješ pod sportovním článkem...

0 0
možnosti

22. 2. 2017 18:24

Neberu autorovi nadšení pro naší Koukalovou, ale sportovní jedničkou je Němka Dahlmeierová a to se počítá. Umělecký dojem a vizáž se hodnotí v jiných sportech.

0 0
možnosti

22. 2. 2017 19:14

Jestli jsi četl článek, tak to autor nezpochybňuje.

0 0
možnosti

22. 2. 2017 9:30

Chytrá? Jak může být chytrý někdo, kdo preferuje toho nevzdělaného uslintaného lesního adjunkta, který se dodnes nenaučil pořádně česky a zneužil několikamilionové státní dotace, které mu Kalous odpustil ? A přirovnávat Koukalovou k Jágrovi může jenom tupec.

0 0
možnosti

22. 2. 2017 8:18

Nestavěl bych je proti sobě, i když chápu, že pro Vás je to zajímavější..

0 0
možnosti