Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Rozchod dua Kiki a Maki? Jako kdyby Jágr poslal Kladno do pr....

Sport

  9:00
PRAHA - Ještě do minulého týdne nebyl na většině stadionů ani led, teprve nyní začínají extraligové týmy vyjíždět k prvním tréninkům. Spánkem spravedlivých „spí“ i kauza údajné korupce bývalého reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky.

Česká dvojice Kristýna Kolocová a Markéta Slukoková. foto: ČTK

Její hlavní aktér se v klidu připravuje na sezonu s Chomutovem a vypráví, že necítí tlak, protože je léto a slibuje ofenzivní hokej. Ostatně podpořil ho i nový trenér národního týmu Vladimír Vůjtek, který děl: „Jsem na jeho straně.“ 

Kiki a Maki rozjely reklamní kampaně. Nikdo neví, co s nimi bude

V rozhovoru v LN ještě uvedl, že „hodně lidí, co ho odsuzují, neví, o co se jedná. My, co do hokeje trošku děláme, tušíme, co se asi mohlo stát...“.

Zapomenut je i poslední vítěz NHL z Chicaga, zbývá už jen drobnost – zajuchat si se Stanley Cupem. Jedna z nejstarších sportovních trofejí dorazí po roce i do Česka, obránce Michal Rozsíval ji národu ukáže během srpna.

V době hokejového prázdna si tedy autor rubriky Zakázané uvolnění (rubrika Sportovní postřeh vychází každý čtvrtek v LN) dovolí zabruslit až do písku. Českým sportovním světem totiž hýbe ožehavá událost. 

Ne, není řeč o boji Sparty a Plzně o Ligu mistrů. Kiki a Maki se rozešly, a to nejen na kurtu! Kiki – Kristýna Kolocová, Maki – Markéta Sluková, jinak též nejlepší české plážové volejbalistky.

Nyní se tyhle dvě slečny rozdělily, což v hokejovém přirovnání je, jako kdyby Jaromír Jágr řekl, že už nechce mít s Kladnem nic společného. 

Tyhle holky spolu seděly už v školních škamnech, kamarádily se a pak se staly i spoluhráčkami, které dokázaly na olympijských hrách v Londýně vybojovat skvělé páté místo. Fanoušci poté netrpělivě vyhlíželi hry v Brazílii, které mohly být pro český pár vrcholem.

Jenže minulý týden zcela nečekaně prosákly informace o konci. Jistě, mohla zafungovat ponorková nemoc, navíc Maki je zasnoubená s trenérem, což také mohlo – i přes hlasitá popření všech tří – přinášet potíže. 

Fanoušci nyní smutní, že ony české krasavice v oblečení, které víc odhaluje, než skrývá, už spolu neuvidí. 

Jenže faktem je, že sponzoři kroutí hlavou a experti si klepou na čelo. Rozchod všichni zasvěcení berou jako obrovskou chybu a to nejen z marketingového, ale i sportovního hlediska.

Sport není jen fyzická dřina, ale také tvrdý byznys. Týká se i dnes už bývalé...
Kristýna Kolocová a Markéta Sluková se staly tváří kampaně benzinové pumpy OMV,...

Jak poznamenal jeden nejmenovaný kolega na Facebooku – rozchod Kiki a Maki je poslední důvod, kvůli kterému média píší o plážovém volejbale. Tedy do doby, než se holky k sobě vrátí…

Hezké léto a příště v Zakázaném uvolnění snad už jen o hokeji.