Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Šarapovová už by nikdy hrát neměla. Vyhrála jsem bitvu za ostatní, těší Bouchardovou

Sport

  10:00
Po návratu Mariji Šarapovové k tenisu po dopingovém skandálu se do ní pustila řada soupeřek, které kritizovaly fakt, že hříšnice dostává divoké karty na všechny velké turnaje. Ruská blondýna však ukazuje, že je šampionka tím, že na invektivy vůči své osobě vůbec nereaguje.

Eugenie Bouchardová výhru nad Šarapovovou slavila, jako by vyhrála grandslamový turnaj. foto: Reuters

Češkám se v Madridu nedařilo. Vypadly Plíšková i Siniaková, slaví naopak Berdych

Nejhlasitější z nich byla jiná blonďatá tenisová kráska a další příležitostná modelka Eugenie Bouchardová, která o třicetileté Rusce prohlásila, že ja podvodnice, která by už nikdy neměla mít právo hrát tenis dál.

Během druhého turnaje Šarapovovové po návratu na kurty v Madridu svedl los obě tenistky k pondělnímu zápasu 2. kola a v posledních měsících tenisově se trápící Kanaďanka hrála jak o život.

Třísetovou bitvu nakonec třiadvacetiletá Bouchardová vyhrála 6:4 ve třetím setu a skákala vysoko do výšky, jako by vyhrála grandslamový titul. U sítě si sice obě rivalky podaly ruce, ale bylo na nich vidět, že tak nečinily zrovna s láskou.

Eugenie Bouchardová a Maria Šarapovová.

Po zápase Rusce vzkázala, že je to pro ní možná největší výhra v kariéře, protože zvítězila za mnoho dalších hráček na okruhu, které ji před zápasem přály štěstí. Dokonce i ty, s nimiž před tím nikdy nemluvila.

Šarapovová, která bude nyní potřebovat uhrát nejméně semifinále na následujícím turnaji v Římě, aby se kvalifikovala na oblíbený Wimbledon, naopak přiznala, že nevnímala, kdo stál na druhé straně, mrzelo jí, že nevyhrála.

Tím, že na slova Bouchardové nereagovala, ukázala, kdo je skutečnou šampionkou.

Šarapovová působila velmi jistě a nepřipomínala tenistku, která od loňského...
Eugenie Bouchardová.

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč