130 let

Jan Bořil před brankářem Janem Hanušem. | foto: Michal Sváček, MAFRA

SLÁVISTA: Bořila příště ven, prosím! Úmyslný loket byl jasně na červenou

Sport
  •   11:31
Praha - O totální dominanci snad ani nemá cenu psát. S druhým výhra 3:0, po ní náskok 12 bodů. K tomu kvalitní a koukatelná hra. Soupeři, decentně řečeno, tápou.

Do Slavie se navíc vrací Simon Deli, před Součkem nejlepší hráč ligy. Není odvaha říct, že o titulu je rozhodnuto. A ani Leicester nemůže mít před play off Evropské ligy se Slavií klidné spaní. 

Jan Bořil před brankářem Janem Hanušem.
Jan Bořil a Josef Jindříšek ve společné konverzaci.

Z tohoto pohledu opravdu není co vytknout. Snad jen jedna malá výtka k zápasu s Jabloncem – z mého pohledu jednoznačně červené fauly na Vladimira Jovoviče. Po ztrátě míče předvedl Jan Bořil ukázkový návrat a zboural dva soupeře. Často se při jeho střetech jiskří a je to dobře. 

Ale tentokrát byl úmyslný loket v obličeji jasně na červenou. Rozhodčí nic. Pár minut poté si stejného hráče podal Bořil s Tomášem Holešem způsobem, že jsem se u TV bál o jeho koleno. 

Nevím, jestli to byla nějaká frustrace, odplata, nebo jen přibrždění, aby nezlobil. Každopádně tohle jako fanoušek vidět nechci a myslím, že ani skauty to nezaujme. A když ho nevyžene ze hřiště rozhodčí, má hned trenér.

Autoři: Lidovky.cz