Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

SLÁVISTA: Paranormální síly v české lize

Sport

  11:22
PRAHA - Už není jiné cesty. Fotbalová liga se musí kontumovat a celý ročník bez náhrady zrušit! Vzhledem k tomu, že se nehraje za regulérních podmínek, není jiné řešení.

Evropská liga - Slavia : Valencia foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

 Nejde tentokrát o rozhodčí a jiné podružné věci. Když je nezpůsobilý terén, utkání se nehraje; co tedy dělat, pokud neplatí základní fyzikální zákonitosti?

Jak jinak by bylo možné, aby jedenáct chlapů dokázalo kdykoliv na vymezené ploše a předepsaným způsobem dopravit kulatý předmět minimálně v devíti případech z deseti na libovolné místo, třeba do malého vápna, ale do relativně velkého prostoru mezi dvěmi bílými tyčemi ani jednou. Tady rozhodně působí nějaké paranormální síly, a dokud se to nevyšetří, ať se nehraje.

S fotbalovými kvalitami tento jev přitom nic společného mít nemůže. Přinejmenším tak nelze vysvětlit, že Slavie nedokáže dát za devadesát minut gól například Příbrami, ale nastřílí vesele ve dvou zápasech tři góly Valencii, která ve španělské soutěži už čtyři kola nedostala branku, a to od nikoho ze svých soupeřů včetně slovutné Barcelony. Příčina je tedy nutně někde v české lize. Jinak bychom museli připustit, že hrajeme pod psa a občas slepé kuře zrno najde. Ale to je, jak ví bezpečně každý správný slávista, nesmysl.

Problém je nutné objasnit a vyřešit. V krajním případě bychom se jinak mohli dočkat skandálních titulků v evropském tisku: Vítězem Evropské ligy je příští účastník české druhé nejvyšší soutěže.

Autor (40) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...