Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

SLÁVISTA: Posily jen do základu? Tu sobotní penaltu by snad ani nemuseli pískat

Slávisté slaví gól foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Názor
Praha - Mě jako trenéra zajímají jen posily do základní sestavy, prohlásil nejmenovaný kouč nejmenovaného týmu z Letné. Toho samého týmu, jehož základ se neustále potýká s asi desítkou absencí a nastupuje s juniory. To nezní jako příliš dalekozraké prohlášení. Chápu, že každý klub si nemůže dovolit nabitý kádr a další hráče na hostování, jako to má Slavia, ale trochu koncepce by to chtělo. A myslím, že velké celky tak pracují. Nové akvizice často nechají sbírat zkušenosti v béčku či jinde a zapracovávají je do sestavy.
  10:33

Kde má brát Real, Liverpool či třeba Slavia hráče schopné konkurovat základu, pokud nechtějí nesmyslně přeplácet? Vždyť ti schopní nastoupit hned do základu by už logicky měli v silných týmech být.

Takže vychovávat. Neříkám od žáků (což samozřejmě taky), ale od hráčů s perspektivou hrát v základu je posouvat až k výkonnosti českou ligu přerůstající. Jako Souček, Král či Coufal. V tom by si třeba ze Slavie mohli další týmy vzít příklad, jestli jí chtějí dlouhodobě konkurovat.

A co se týká té sobotní penalty, tu by snad ani sudí nemuseli pro Slavii pískat. Ať se adept na mistra snaží trochu víc.

Střelec Jakub Hromada ze Slavie se raduje z gólu a posílá vzkaz.
Slávisté slaví gól