Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

SLÁVISTA: Slavia, Barcelona a pětačtyřicetiminutový chorál

Sport

  22:50
PRAHA - Slavia, Barcelona a pětačtyřicetiminutový chorál Nastal fotbalový podzim – nejlepší to údobí sešívaných v roce - a všem pravověrným slávistům se zase na tváři objevují úsměvy. Nafoukané Srby jsme sfoukli jako svíčku a pohoda na kopačkách se projevila hned i v lize proti Slovácku. A večír v televizi Barca.

Radost fotbalisty Zdeňka Šenkeříka foto: ČTK

Hezké rychlé akce, nasazení, dobrý pohyb a kreativita – to byla v pondělí Slavia. Prostě taková, na jakou jsme si už v době kdy se léto láme do zimy zvykli.

KJVCD už snad konečně našel tu správnou sestavu, na fotbal se dalo dívat a Míra Bosák nás znovu může přirovnávat k Barceloně. Však nejlepší tým Evropy o něco později stejný večer napodobil Slavii hrou i výsledkem. Krajčík – Alves, to srovnání se vyloženě nabízí. Jen ještě ten Messi nám chybí. No nic.

Karel vystřídal na levém beku snad už všechny krom Vlčáka a Čelůstky. Druhý jmenovaný se na tuto pozici postavil včera a troufnu si říci, že se ukázal ve velmi dobrém světle a napravo se možná už nevrátí. Po zápase s CZ Bělehrad jsem měl letos poprvé skutečně dobrý pocit z naší hry. Kombinace až do malého vápna, jak v nejlepších časech. Ještě pár zápasů a budeme válcovat celou republiku.

Už bylo na čase, přiznejme si totiž, že zas tak těžký úkol to není. Jako největšího soupeře o titul vidím Jablonec, což při vší úctě k nim nevypovídá o soutěži, kterou bychom měli mít problémy vyhrát. Pochval směřuje i k fanouškům Slovácka, kteří se cítili jako doma na SYNOTU :-(

Tradičně domácí neporazitelnost se ale může opřít o skvělý kotel sešívaných, který v pondělí opět překonal sám sebe. Celý druhý poločas se !NON STOP! Zpíval jeden a ten samý chorál. Od začátku do konce. Na, na, na, na, na, na náá na na, ať žije slavie! Slavie! Slavie Praháááá!

Autor je slávista hlavou i srdcem.