Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

SLÁVISTA: Teď už nás nikdo nepolituje

Sport

  10:44
PRAHA - Každý příčetný slávista před prvním kolem neochvějně věří v titul. Nic na tom nemění skutečnost, že to občas několik (desítek) sezon nevyjde.

Slávisté se radují z titulu, včetně Krajčíka (vpravo). foto: ČTK

Letos to bude těžší. Sami jsme se ziskem dvou titulů připravili o sympatickou pozici spravedlivých, kteří se snaží sebrat pohár pro vítěze z nehodných pracek těch, o nichž se v slušné společnosti nemluví. Přiznejme si to: pokud neobhájíme, nikdo nás nepolituje. Naopak se nám bude škodolibě posmívat kdejaký chachar, Olomoučák, Brňák a nedělal bych si iluze ani o klokanech, ať už mají výběh a krmení kdekoliv.

Ligu musíme vyhrát. Tým, který v sobotu vyběhne na trávník, na to samozřejmě má. A pokud sestava vydrží i pro jaro, není se proč bát. Nikdo ale neví, co se vedení v zimě v hlavě vylíhne. Postup do jarní části Ligy mistrů by je mohl dostatečně motivovat, aby nedošlo opět k nějakému lacinému výprodeji a zbytečnému jarnímu dramatu.

Kolega mi sice dnes říkal o žebříčku, kde je Slavia až patnáctá v Evropě, ale namítl jsem logicky, že je to nesmysl. Sám jsem nepřišel ani na jeden klub, který by si zasloužil být před námi. A měl jsem samozřejmě pravdu! Ukázalo se, že šlo o žebříček v nějakém menšinovém zbytečném sportu, něco s hokejkama nebo co...

Autor (39) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...