Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

SLÁVISTA: Tohle byla bělehradská Letná

Sport

  20:39
PRAHA - Přání všech rozumných příznivců fotbalu, rozuměj fanoušků Slavie, z minulého týdne byla vyslyšena! Červenobílí uhráli v Bělehradě potřebný výsledek proti týmu s bolševickým názvem a tradicí a "velice slušnými" fanoušky (kupodivu se nehrálo na Letné).

Adam Hloušek ze Slavie. foto: ČTK

V pondělí pak následovala třígólová výhra nad nováčkem, jenž si do té chvíle mohl naivně myslet, že když loni slepé kuře v Edenu zrno našlo, mohlo by se to opakovat i letos. Nemohlo a nebude. Ostatních patnáct účastníků ligy s tím sice může nesouhlasit, ale to je tak všechno!

Slavie tak zaujala v tabulce už více méně důstojné postavení na třetí příčce a jiný postbolševický klub odsunula na pěkné sedmé místo. Pravda jen s jednobodovým náskokem, ale derby se blíží a co se hraje doma, to se v našem případě přičítá.

Poděkovat musíme ovšem rozhodně i našim tabulkovým sponzorům. Například vršovičtí sousedé ukázali platnost starého sportovního hesla, které praví, že není důležité zúčastnit se hry na polovině soupeře, ale na rozdíl od něj nakonec vstřelit gól. Pěkná práce.

Ale abychom se jen neradovali. V pondělí předvedená hra sice ukazovalo něco, s čímž lze nakonec tu naši nešťastnou ligu vyhrát, a na příštího soupeře v Liberci by to vzhledem k jeho aktuální formě taky mělo stačit. Ovšem třeba taková Valencie přece jen hraje fotbal tak, jak je v Evropě zvykem. Možná bychom to už mohli taky zkusit. Máme na to!

Autor (40) je tradicionalista, který ví, že krev není voda, a ctí víru otců, i pokud jde o fotbal a Slavii.