130 let

Slavia další překvapení nepřipustila a Pardubice porazila 3:0 | foto: Michal Růžička, MAFRA

Názor

SLÁVISTA: Zápas jara. Zatím ano! Třeba nás Leicester nakonec podcení

Sport
  •   20:00
Praha - V lize už asi s rozhodujícími zápasy nemůžeme počítat. Náskok je velký, rozdíl ve hře také. Někteří soupeři se vzpínají, ale jak víme, žádná Vrba neroste do nebe. Zvlášť ne na základech Stalinova pomníku a bez zalévání obrany.

Začátky trenéra Vrby v Plzni a Spartě. Společným jmenovatelem je touha nastřílet co nejvíce gólů

Je třeba se tedy poměřovat v Evropské lize. A Leicester (lidově Lišky), třetí tým anglické ligy, je k tomu ideální. Poslední výsledky takřka shodné – Slavia 3:0, Leicester 3:1 – takže útok podobný, v defenzivě máme malinko navrch. Možná naši obranu Pardubice tolik, jako by to zvládl Liverpool, neprověřily. Ale držme se čísel.

Hráči Slavie se radují z gólu, druhý zprava střelec branky Jan Kuchta.
Slavia další překvapení nepřipustila a Pardubice porazila 3:0

Obrana, vyztužená Delim, je tedy pořešena. Co útok? Jamie Vardy – nejlepší střelec Leicestru (loni i Premier League) dal v sezoně 12 gólů ve 20 zápasech. Sima i Kuchta po 11 brankách jen ve 14 zápasech! Přidejme rychlost, tvrdost a kondici Slavie a asi se není o čem bavit. Ač na tyto zbraně Leicester taky sází, na úroveň české ligy prostě není zvyklý.

Asi tušíte, že nejsem bookmaker. Jsem fanoušek a na čtvrtek se těším. Třeba nás podcení. Musí šetřit síly na domácí ligu! A s tím zápasem jara to ještě třeba přehodnotím...

Autor: Štěpán Korčiš