Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Smutné Vánoce Horsta Siegla

Sport

  21:19
PRAHA - Tak tu máme další změnu v realizačním týmu AC Sparta Praha. A dle současné tradice "Železné Sparty" ani tentokrát nešlo vše na úplně profesionální úrovni tedy tak, jak by tato Sparta měla podle slov svého šéfa Daniela Křetínského fungovat.

Horst Siegl opouští Spartu se sklopenou hlavou, stejně jako když před rokem přicházel na Strahov před disciplinárku ČMFS. foto: ČTK

Položme si otázku: Proč tomu tak je? Odpověď je jasná - ve Spartě totiž chybí profesionálové. Způsob odchodu Horsta Siegla z pozice asistenta trenéra klubu to potvrdil. Vynechme nyní fakta, že o jeho osudu již bylo rozhodnuto minulý týden po příchodech Martina Haška a Jana Kmocha, a že Siegl měl odejít mnohem dříve. Jde o jinou věc - způsob a načasování jeho vyhazovu.

Ať je již pravdivá verze Horsta Siegla o kurýrovi s doručenou výpovědí 24. prosince nebo klubu o ústním informování "již" 23. prosince, timing celé akce je ze strany vedení klubu notně necitlivé. Vyjádření Sparty, že si práce Horsta Siegla v klubu velmi váží, působí v tomto kontextu jako výsměch.

Ať totiž populárního Sigiho vyhodili na Štedrý den nebo o den dříve, muselo být panu Křetínskému i Chovancovi zcela jasné, že vánoční svátky u Sieglů budu mít do pohody hodné tohoto dne daleko. Na to ale oba "profící" evidentně mysleli až v poslední řadě.

Mnoho fanoušků fotbalu a sportu to ovšem již ve spojení se Spartou nepřekvapí. Ani to, že tato kdysi výkladní skříň českého fotbalu v současnosti plní stránky více bulvárních plátků, než těch, které se zabývají hlavně sportovní výkonností.

Určitě bude zajímavé také sledovat vývoj situace kolem asistentů s vyššími pravocemi Haška s Kmochem. Nelze se zbavit dojmu, že oba budou v pozicích figurek, které budou "řezány" za neúspěchy a naopak skryti za hrudí pyšného "otce" Chovance v případě úspěchů.

Překvapí to ovšem ještě někoho?

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!