Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

SPARŤAN: Případ Liberec. Severské končiny trpí duchovní zaostalostí

Sport

  12:00
PRAHA - Severské končiny bývají nevlídné. A nejde jen o větry, které tam vanou, ale také o určitou duchovní zaostalost. Považte, který jiný fotbalový klub na světě má ve svém znaku televizní vysílač? Odborníci z religionistiky a etnologie znají pouze jediný případ: FC Slovan Liberec.

Brankář Sparty Tomáš Vaclík (vlevo), jeho spoluhráč Costa Nhamoinesu (vpravo) a Vladyslav Kalitvintsev ze Slovanu Liberec foto: Mafra - Ota Bartovský

Takovýmto totemismem se vyznačují kulturně nepříliš rozvinuté kmeny, které však nedostatek osvícenosti ducha vynahrazují sveřepostí, a to zejména při styku s osobami na vyšším civilizačním stupni. Což ostatně potvrzují i zápasy hochů od vysílače s pražskou Spartou, včetně toho posledního. Liberečtí hráli od začátku jako o život (nebo o vítězství).

DALŠÍ FANOUŠCI

Třeba takového Kušníra bych ani nepoznal, kdyby ho však přece jen neprozradil jeho osobitý styl, kterým vynikal i ve Spartě a na který nelze zapomenout. Také brankář Slovanu se překonával. Nám navíc scházela trocha štěstíčka, které si určitě vybereme příště. Bereme tedy bod a těšme se na tři.

Autor (38) je sparťanem již od svého prenatálního věku. Proč? Protože Sparta!

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!