Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

SPARŤAN: Stejně přezimujeme první!

Sport

  10:10
PRAHA - Minulý týden před zápasem s Libereckými na tomto místě stálo, že se na Letné budou servírovat dobře proklepané steaky z bílých tygrů. Není nic lepšího, než že dnes může letenská šlechta v hostině z exotické zvěře pokračovat.

Sparta bojovala o EL s Mariborem. foto: ČTK

Na strahovské větrné hůrce, která byla donedávna letitým domovem jiného vršovického klubu, totiž Letenské očekává pochoutka v podobě klokaních řízečků. Pro gurmány v rudých dresech je jistě dobrou zprávou, že se tentokrát nejedná o nepříliš kvalitní imitaci volků ze střížkovských (nebo jakých) prérií (či spíše periferií).

Potěšující je, že se rudá mašina snad už konečně rozjela a po tomto kole se může letos poprvé vyhoupnout na první příčku tabulky. Stačí, abychom vyhráli o pět gólů, což je pravděpodobné. Pak už jen Zelíčko se Švancarou rozkopou Peltovu chásku. Tepličtí sice budou mít zřejmě až do jara o zápas méně, ale to na věci nic měnit nebude.

Přejme chlapcům ze Stínadel brzké uzdravení. Ale brekot, který předváděli po zápase s jasně lepší Olomoucí, byl až nedůstojný. Nejtrapnější byl Petr Lukáš, který za vším viděl spiknutí jiných klubů (rozuměj Spartu, kde kdysi předváděl tragické výkony a dostal padáka).

Na závěr se potěšme citací z ankety magazínu MF Dnes mezi žáky základních škol. Jakub (9): Hraju za Motorlet, fotbalem bych se chtěl jednou živit. Jsem útočník, fandím Spartě, takže bych šel rád do Sparty. Ale kdyby mě tam nevzali, tak klidně do anglické ligy, třeba do Chelsea... Dobře on! Co dodat?

Autor (32) je namyšleným sparťanem a vždy jím bude

Autor: