130 let

Pavel Vrba prožívá první utkání Sparty na Letné. | foto: Michal Růžička, MAFRA

SPARŤANKA: Konec čekání na fotbal. Vrba bude muset proti Plzni využít širokého kádru

Sport
  •   12:43
Praha - Absťák z dvoutýdenního čekání na Fotbal člověka donutí sledovat o víkendu i nějakou tu českou kopanou. A může jen pozdvihovat obočí nad některými vyloučeními, penaltami i nad tím, co práce měl nejlepší tým (brzy snad už na celém kontinentu) s deseti baníkovci.

Že by sehrálo roli, jak je Baník specifický, rázovitý a vůbec ve všech směrech výjimečný? Alespoň tak o něm hovořili někteří znalci poté, co tam z lavičky vyobcovali Luboše Kozla. Snad prý i kvůli pražskému akcentu. A že kdyby byli funkcionáři Baníku rychlejší a Pavel Vrba si mohl vybrat, sáhl by po svém milovaném klubu. Takhle musí trpět ve Spartě.

Pavel Vrba prožívá první utkání Sparty na Letné.
Pavel Vrba prožívá první utkání Sparty na Letné.

Alespoň se člověk v tom covidovém bezčasí trochu zasměje. Sparta je jen jedna a představa, že by ji kdokoliv kvůli Baníku odmítl, je směšná. Tím méně Vrba, který má jistě ambice předvést, že s lepším zázemím dokáže ještě víc než v Plzni. Tak teď hlavně aby to potvrdil v duelech s bývalými kolegy.

Na pokaranténní rozjezd si dnes dáme Horváthovu Příbram a o víkendu přijde na řadu Plzeň. Vypadá to, že se pomalu zdvihá z prachu, doufám tedy, že naši borci se už z nákazy zmátořili a oba zápasy v krátkém sledu zvládnou. Vrba často opakuje, jak kvalitní a široký kádr máme. Nejspíš toho bude zase nucen využít, protože některé z opor evidentně ještě k dipozici nebudou.

Autoři: Dana Zárubová, Lidovky.cz