Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT: Armstrong stejně vyhrál

Tour de France

  21:00
Podivná kauza pokračuje. Americká antidopingová agentura USADA se včera přiznala, že kdyby Armstrong s nimi spolupracoval, mohlo mu zůstat pět titulů z Tour de France. Padlá cyklistická hvězda by tak přišla jen o dvě vítězství ze slavného závodu. USADA by totiž uplatnila pravidlo, že dopingové prohřešky jsou po osmi letech promlčeny.

Bývalý americký cyklista Lance Armstrong foto: ČTK

Spojené státy mají bohatou zkušenost s uzavíráním různých dohod při soudních kauzách. V tomhle případě by to však nebylo na místě. Pokud totiž chtěla organizace vyslat signál o tom, že se doping nepromine ani největším hvězdám – a tak celé vyšetřování mnoho lidí vnímá – jaký by mělo smysl ponechávat Armstrongovi část úspěchů?

Jasné je to, že podivný svět vrcholové cyklistiky dostal minulý týden další tvrdou ránu, ze které se bude dlouho vzpamatovávat.

V jistém ohledu ale z téhle kauzy vychází Armstrong jako vítěz. Žádný z jeho sponzorů neoznámil, že by ho chtěl opustit. A co je mnohem důležitější: jeho nadace Livestrong, která už získala více než 300 milionů dolarů na boj s rakovinou, hlásí od minulého pátku rekordní příjmy…

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!