Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT: Když vadíš Blatterovi

Sport

  20:31
PRAHA - Potrestat Mohameda bin Hammáma je v pořádku. Katarský miliardář dostal o víkendu doživotní distanc za korumpování delegátů před červnovými volbami prezidenta Mezinárodní fotbalové federace FIFA.

Sepp Blatter. foto: Reuters

Ten samý funkcionář se zásadním způsobem zasadil o udělení pořadatelství mistrovství světa 2022 svojí zemi. Přímo se nabízí podezření, jestli při lobbování mocný činovník také nepoužil metodu rozdávání všimného.

Čtěte také

Je to možné, jenže tenkrát ještě nevadil Seppu Blatterovi. Kolotoč obvinění se spustil až ve chvíli, když bin Hammám začal usilovat o to, aby vystřídal dosavadního fotbalového mocnáře na trůnu.

Jeho současná ukřivděnost působí výmluvně. Když tvrdí, že verdikt představuje pomstu z Blatterovy strany, můžete mezi řádky vyčíst jasný vzkaz. V horních patrech fotbalu uplácejí všichni, ale jen já za to pykám. O žádné očistě se tak mluvit zrovna nedá. Za bin Hammámovým potrestáním lze vidět mnohem méně ušlechtilé motivy.

Autor:
Témata: Sepp Blatter, FIFA

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...