Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: A nejedl dopingový hříšník Machura také italská kuřata?

Sport

  11:08
PRAHA - Koulař Remigius Machura měl dopingový nález, podobně jako jeho otec před pětadvaceti lety. Příběh mladšího z klanu elitních českých vrhačů je prý ale jiný.

Koulař Machura. foto: www.vseosportu.unas.cz

Látka s růstovým hormonem se mu údajně do těla nedostala. Naopak. Tělo si ji samo vyprodukovalo, protože Machura junior "hodně trénoval, držel dietu a také se asi hodně stresoval," jak sám popisuje. Podle deníku Právo ale hladina nedovolené látky překročila hranici hned několikrát. Machura tak buď trénuje a stresuje se víc než ostatní, nebo bohužel nemluví úplnou pravdu.

Čtěte také

Ostatně nebyl by sám. Historie boje proti dopingu skýtá mnoho bizarních nápadů. Manažer jedné cyklistické stáje Giancarlo Ferrettis kdysi objasňoval nález velkého množství zakázaných látek svou touhou po zvýšení sexuální výkonnosti.

Fotbalista Karel Poborský zase v minulosti vysvětloval nárůst dopingových případů v italském fotbale lakonicky: "Za pozitivní dopingové nálezy můžeme vinit kuřata. Jsou nacpaná růstovým hormonem a v Itálii jsou jako jídlo velice populární."

Být Machurou, podívám se do ledničky. Možná se zde skrývá další polehčující okolnost.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...