Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Chuligáni v Edenu. Pro agresivitu neexistuje omluva

Sport

  8:00
PRAHA - Sváteční zápas, k němuž patří vyprodané hlediště, nelítostný souboj o každý míč na hřišti a napětí do poslední vteřiny. Všechno zmíněné ze srpnového souboje o fotbalový Superpohár mezi Bayernem a Chelsea, na který mimochodem nemusel dohlížet jediný policista, mohlo mít i blížící se velké derby v české lize.

Fanoušci fotbalistů Slavie foto: Mafra - Ota Bartovský

Spíš se však sobotní duel Slavie se Spartou zvrhne v policejní manévry. Pořádající Slavii vyděsil noční útok maskovaných chuligánů (rozuměj fanoušků) na hráče. Co provedou, pokud se týmu nebude dařit proti rivalovi z Letné? Ač lze frustraci příznivců z letošních výsledků a některých výkonů pochopit, není to sebemenší polehčující okolnost pro napadení hráčů.

Žádné mužstvo není v posledních letech víc oddané svým příznivcům než to slávistické. Hráči společně s nimi slavili úspěchy, společně snášeli těžké časy. Vzájemné pouto ilustruje obvyklá pozápasová děkovačka. Dvakrát za sebou se už nekonala. Po domácím debaklu s Boleslaví na ni nebyla nálada, v Jablonci většina hráčů zamířila rovnou do kabin.

Tak si někteří "fanoušci" přišli pro poděkování až do Edenu.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...