Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Férová extraliga. I český hokej může být uznávaný

Sport

  8:00
PRAHA - Něco na tom novém vedení je. Hokejová extraliga, která od začátku sezony patří pod křídla svazu a po dlouhých letech ji tak nespravují jen kluby, ukazuje, že může být férovou a uznávanou soutěží. A že také může mít nezávislé orgány, které se nebojí. Důkazem jsou i dva čtvrteční verdikty disciplinární komise.

České Budějovice - Třinec. Domácí brankář Jakub Kovář vyráží střelu Tomáše Klimenta z Třince foto: ČTK

Ta už poněkolikáté potrestala hráče desetiprocentní srážkou měsíční mzdy – v tomhle případě sparťanského beka Radka Philippa – za nafilmovaný pád. Herecké výkony, které by mohly kandidovat na Oscara, přitom patří k nešvarům ligy. A zajímavé je i potrestání českobudějovického brankáře Jakuba Kováře za kopnutí bruslí do plzeňského útočníka Václava Pletky.

Reprezentační gólman si kvůli tomu nezahraje v pěti zápasech. Přitom Jihočechům jde teď o play off a Kovář je klíčovým mužem sestavy. V době, kdy si soutěž řídily samy kluby, se leckdy stalo, že se v podobném případě manažeři potichu dohodli a případ sprovodili ze světa symbolickým trestem – bez ohledu na pravidla. To snad už teď naštěstí nehrozí.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...