Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Němci jako Hertl. Proč by se měli omlouvat?

Sport

  7:00
PRAHA - Skoro to vypadá, že němečtí fotbalisté spáchali v úterý jakýsi hrozný zločin. Po jejich vítězství 7:1 nad Brazílií jste totiž slyšeli od jejich trenéra Joachima Löwa slova o lítosti, Bastian Schweinsteiger se pak rovnou za mužstvo omluvil celé Brazílii.

Němečtí fotbalisté slaví jeden z gólů v semifinále MS proti Brazílii. foto: Reuters

„Nečekali jsme takový výsledek. Snažíme se respektovat soupeře, hrát fotbal a dávat góly. Opravdu jsme si oblíbili brazilské lidi a myslíme, že brazilský tým sehrál na tomto turnaji velkou roli,“ pravil záložník Bayernu Mnichov.

Omluvy jsou však v tomhle ohledu nesmyslné. Stejně nesmyslné, jako když v zámoří někteří kárali na podzim hokejistu Tomáše Hertla za jeho úžasný čtvrtý gól při vysokém vítězství San Jose nad New York Rangers. A Schweinsteigerova slova si navíc někteří Brazilci mohou vyložit jako sypání soli do ran...

Kdyby nebylo Hertlovy finty a sedmi gólů v síti hostitelů fotbalového mistrovství světa, jen málokdo by si na tyhle zápasy po několika měsících vzpomněl. Proč? To je přece jednoduché. Právě takové momenty činí sport tak krásným.

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...